ماجرای افشای اطلاعات بیماران در یکی از بیمارستان‌های مشهد چه بود؟ آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد عامل ضرب و شتم شهروندان در یک اتوبوس دستگیر شد کشف جسد خون‌آلود مرد جوان در بزرگراه نشت ۱۰ تن قیر مذاب از تانکر حمل قیر در شهرک عسکریه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+ عکس دفاع معاون وزیر کار از وضعیت دستمزد کارگران | امیدواریم در طرح همسان‌سازی حقوق، حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به ۹۰ درصد حقوق کارکنان برسد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران | دولت برای پرداخت بدهی تامین اجتماعی برنامه‌ریزی کرده است پیام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به مناسبت روز کارگر: مقام کارگر به فرموده رهبر معظم انقلاب دارای قداست است یک کشته و ۲ مصدوم بر اثر تصادف در جاده ماریان به زاک+عکس پلیس محموله ۲۴۷ کیلوگرمی حشیش در مشهد را کشف کرد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) عامل ضرب و شتم شهروندان در یک اتوبوس شهری تهران دستگیر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) علت تاخیر پرواز مشهد - تهران هواپیمایی چابهار چه بود؟ (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) وقتی مقتول خواست قاتلش اعدام نشود! خراسان‌رضوی رکورددار حوادث ترافیکی طی هفته گذشته کشف موادغذایی احتکارشده در کاشمر به ارزش بیش‌از ۴.۵ میلیارد ریال پیگیری دادستانی مشهد در خصوص حادثه غرق‌شدگی در یکی از استخرهای این کلانشهر چطور سطح هورمون شادی خود را افزایش دهیم؟ رژیم غذایی برای کودکان ممنوع؛ بهترین راه برای درمان چاقی کودکان تیمارگاه حیات‌وحش استان خراسان‌رضوی راه‌اندازی می‌شود
سرخط خبرها

افراد بیشتر از ۵۰ سال فشارخون بالا را به صورت دوره‌ای کنترل کنند

  • کد خبر: ۲۰۱۴۳۹
  • ۰۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۹
افراد بیشتر از ۵۰ سال فشارخون بالا را به صورت دوره‌ای کنترل کنند
متخصص قلب و عروق گفت: افراد بالاتر از ۴۰ سال فشار خون خود را به طور مرتب اندازه‌گیری و افراد بیشتر از ۵۰ سال هم حتما نسبت به کنترل فشارخون بالا به صورت دوره‌ای و هر یک یا ۲ ماه یکبار، اقدام کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمود محمدزاده شبستری با اشاره به آغاز پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان تا ۱۵ دی در سراسر کشور به منظور غربالگری دیابت و فشارخون بالا اظهار داشت: در مناطقی که رژیم غذایی غالب، دریایی و گیاهخواری است، درصد بروز فشارخون بالا در افراد بیشتر از ۵۰ سال، کمتر و در مناطقی که غذای غالب، فست‌فود و پرچرب و پرنمک است، ابتلا به این بیماری، زودتر و بیشتر رخ می‌دهد.

متخصص قلب و عروق از فشارخون بالا به عنوان اصلی‌ترین عامل بیماری‌های قلبی و عروقی در جهان یاد و به افراد بالاتر از ۴۰ سال توصیه کرد که فشارخون خود را به طور مرتب، اندازه‌گیری کنند. فشارخون بالا، مصرف سیگار، دیابت، افزایش وزن، بی‌تحرکی و استرس از عوامل بروز بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.

حدود پنج درصد از عوامل زمینه‌ساز فشارخون بالا در آقایان برطرف می‌شود

وی با تاکید بر اهمیت سبک زندگی سالم در پیشگیری از ابتلا به فشارخون بالا، یادآور شد: فردی که بیشتر غذاهای کم چرب، کم‌نمک، میوه و سبزیجات مصرف می‌کند در مقابل فردی که بیشتر متمایل به مصرف فست‌فود و غذاهای آماده است، کمتر در معرض ابتلا به پرفشاری خون است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: حدود پنج درصد از عوامل زمینه‌ساز فشارخون بالا مانند تنگی شرایین کلیه، استفاده از هورمون در بانوان و یا برخی داروهای تسکینی در آقایان قابل برطرف شدن هستند اما پرفشاری خون، هیچگاه قابل درمان نیست بلکه قابلیت کنترل دارد.

وی با اشاره به عدم اطلاع و آگاهی بسیاری از افراد از بیماری پرفشاری خون خود، خاطرنشان کرد: تعدادی از افراد مبتلا به فشارخون بالا هستند که دارو مصرف می‌کردند اما از مصرف دارو، خسته می‌شوند و مصرف دارو را قطع می‌کنند. افرادی هم داریم که مبتلا به پرفشاری خون هستند و دارو مصرف و بیماری خود را کنترل می کنند بنابراین عوارض فشارخون بالا برای این دسته از افراد در مقایسه با افراد بی‌اطلاع و یا افرادی که مصرف دارو را قطع می‌کنند، خیلی کمتر است و عمر طولانی‌تر و با کیفیت‌تری دارند.

افراد بیشتر از ۵۰ سال فشارخون بالا را به صورت دوره‌ای کنترل کنند

شبستری تاکید کرد: بهترین کار این است که افراد بالاتر از ۴۰ سال فشار خون خود را به طور مرتب اندازه‌گیری و افراد بیشتر از ۵۰ سال هم حتما نسبت به کنترل فشارخون بالا به صورت دوره‌ای و هر یک یا ۲ ماه یکبار، اقدام کنند. اگر افرادی سابقه ارثی ابتلا به فشارخون دارند، باید زودتر نسبت به کنترل بیماری خود اقدام کنند.

این متخصص قلب و عروق افزود: افراد با علائمی مانند خستگی‌های بی‌دلیل و سردردهای مبهم، که به پرفشاری خون نزدیک است، زودتر برای کنترل فشارخون بالا مراجعه کنند و حساسیت داشته باشند چون خیلی از سردردهای مبهم به ویژه در پس سر می تواند به دلیل فشارخون بالا باشد.

به گفته وی، خونریزی و سکته مغزی، سکته قلبی، از کار افتادن کلیه، اختلالات در عروق، گشاد شدن سرخرگ‌های اساسی مانند آئورت، اختلال در دریچه‌های قلب و مسدود شدن رگ‌ها از عوارض جدی پرفشاری خون است.

شبستری توصیه کرد: همیشه بیماری نباید دلیل مراجعه ما به پزشک باشد بلکه برای بررسی سلامت خودمان هم باید به پزشک مراجعه کنیم و برای پیشگیری از پرفشاری خون حتما به عوامل خطر مانند تحرک کافی، وزن مناسب و کنترل وزن، رژیم غذایی سالم و به ویژه استفاده از سبزیجات و میوه و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب و پرنمک توجه ویژه داشته باشیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->